Laura Sebastian

Laura Sebastian is een Amerikaanse schrijfster. Ze groeide op in het zuiden van Florida en studeerde aan de Savannah College of Art and Design in Savannah, Georgia. Hierna verhuisde ze naar New York met de bedoeling hier kort te blijven en daarna in een klein dorpje vlak bij de natuur te settelen. Vijf jaar later woont en schrijft ze echter nog steeds in New York. Haar boeken Ash Princess, Lady Smoke en de conclusie van de trilogie Ember Queen (verschijnt eind 2020 in Nederland) zijn New York Times bestsellers.

Wanneer Laura niet schrijft, is ze waarschijnlijk aan het lezen, koekjes aan het bakken, meer aan het shoppen dan in haar kledingkast past of sleept ze haar luie hond Neville mee door het park.

Haar debuut Ash Princess volgt het hoofdpersonage Theodosia, dat anders is dan de inmiddels wel bekende heldin. Doordat Theodosia moet overleven op basis van intelligentie en een fysieke confrontatie zo veel mogelijk uit de weg gaat, omdat ze gewoon niet zo sterk is, onderscheidt Sebastian haar verhaal van andere populaire YA-boeken van het moment.